Σελίδες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

"Παλαιστίνη, πατρίδα των Παλαιστινίων"

Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στην Ιρανική πρωτεύουσα τo 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Παλαιστινιακή Ιντιφάντα. Σκοπός του συνεδρίου η ανάδειξη του παλαιστινιακού ζητήματος.
Στο διήμερο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Κορυφής της Τεχεράνης, θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι, ακαδημαϊκοί και κοινοβουλευτικοί ομιλητές από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και διάφορες ηγετικές φυσιογνωμίες της Παλαιστίνης.
http://www.presstv.ir/detail/202104.html 
 
Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει τη νομιμότητα του Παλαιστινιακού αιτήματος για ένταξη στον ΟΗΕ. Το κοινοβούλιο επιβεβαίωσε πως στηρίζει μια λύση στη βάση δύο κρατών, της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, τα οποία θα ορίζονται από τα σύνορα του '67 και θα έχουν ως πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, προσθέτοντας ότι η λύση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη ανάσχεση των εποικιστικών δραστηριοτήτων του Ισραήλ σε Παλαιστινιακά εδάφη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
http://www.imemc.org/article/62141 
 
 Ο Γενικός Γραμματέας του συνεδρίου Hossein Sheikholeslam είπε πως το συνέδριο θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 70 χώρες, ενώ έχουν προσκληθεί και ανεξάρτητοι εισηγητές από 100 διαφορετικές χώρες.
Ο τίτλος που επιλέχθηκε για τις εργασίες του συνεδρίου είναι "Παλαιστίνη, πατρίδα των Παλαιστινίων".
Οι εργασίες του συνεδρίου θα εστιάσουν στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και επιστροφή στα πάτρια εδάφη τους, αλλά και στην απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών που βρίσκονται υπό Ισραηλινή κατοχή.
Το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Παλαιστινιακή Ιντιφάντα είχε πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη τον Μάρτη του 2009, μετά από τη δολοφονική στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου